Като солист на Формация за автентичен фолклор „Куклици“ към ЦПЛР – ОДК гр. Пловдив, с ръководители Виолета Щерева и Румен Монев 2017 беше изключително динамична и успешна година за Павел Димитров – ученик от IV Б клас, с класен ръководител Петя Стоянова. Една година, свързана с много пътувания, участия в музикални фолклорни конкурси и фестивали, TV предавания незабравими преживявания и много нови приятелства. За този период Павел има 5 награди като индивидуален изпълнител и 4 награди в дует с Мелек Ерен, известни още като дует „Фолклорна усмивка“.
Като дует Павел се представи впечатляващо и на първото в историята детско издание на фестивала „Пирин фолк” 2017г. на сцената на летния театър в град Сандански с изпълнение на живо на песента „Море, Рисо, Рисо”.
Чрез обществено гласуване дуетът бе избран и за лауреат на конкурса за рекламно лице на един от най-големите и престижни фолклорни състезателни форуми в България, Националният музикално – фолклорен конкурс “Орфееви таланти“ – Пловдив.
Постижения:
Второ място като индивидуален изпълнител в IX Национален детско-юношески конкурс за изпълнители на народни инструменти и народно пеене „Песенна дъга над Кутев“, гр.Котел, 1 април 2017г.
Конкурсът е в календара на Министерството на културата.

Второ място като индивидуален изпълнител в XXII – ри Национален радиоконкурс „Славейче” за деца изпълнители на български народни песни, гр. Стара Загора, 28-28 октомври 2017г.
Организатор на конкурса е Радио Стара Загора.

Златна статуетка като дует в VI Национален музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“, гр. София, 8 октомври–11 ноември 2017г.
Конкурсът е в календара на Министерството на културата.
Златна лира в на Орфей като дует и Първа награда като индивидуален изпълнител в Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“, гр. Пловдив, 24-26 март 2017г.

Конкурсът е в календара на Министерството на културата.
Златен медал катои ндивидуален изпълнител и Златен медал като дует в VI Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2017”, гр. Хисаря, 8-12 юни 2017г., под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали
Конкурсът е в календара на Министерството на културата.

Втора награда като индивидуален изпълнител и Първа награда като дует в ХIII Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите”, гр. София, 20-22 октомври 2017г.,
Конкурсът е в календара на Министерството на културата.