ОУ "Димитър Талев" –       гр. Пловдив

Kонференция „Революцията е приобщаването“

На 05.12.2019 година в рамките на провелата се международна конференция „Революцията е приобщаването“ организирана от Спешъл Олимпикс България, основно училище „Димитър Талев“ получи награда за значим принос за разширяване на достъпа до спорт. Наградата бе връчена от н. пр. д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България. Включването на ученици със специални образователни потребности и техните партньори в организираните игри допринася за популяризирането на спорта като дейност за социално включване и приобщаване. Основно училище „Димитър Талев“ – град Пловдив участва за трета поредна година в организираните регионални игри от Спешъл Олимпикс България. Атлети и партньори активно  участват в турнирите

Continue reading

Благотворителна коледна инициатива

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, Нека да обединим сили  за осигуряване на стимулиращо образование чрез дигитални технологии и успешни умения за утрешния ден на Вашите деца и наши ученици.  Отправяме покана до Вас да станете част от нашата благотворителна коледна инициатива и да подкрепите каузата ни: “С духа на Коледа да сбъднем чудото ОБРАЗОВАНИЕ за утрешния ден” За осигуряване на стимулиращо образование чрез дигитални технологии и успешни умения за утрешния ден на Вашите деца или приятели.  Събраните средствата ще бъдат публикувани на сайта на училището http://ou-dtalev.info и използвани за закупуване на  устройствата Chromebook (хромбук) за реализиране на проекта 1:1 в класната стая, кабинети по науки и информационни технологии.

Continue reading

Tурнира по футбол „Играч къп 2019“

Достойно място постигнаха учениците ни на турнира по футбол „Играч къп 2019“,първи по рода си в България с домакин Пловдив.Проведено бе в зала Артим арена на 30.11.19г. и 01.12.19г. Училището ни беше в група с СУ „Паисий Хилендарски“, СУ“Черноризец Храбър“, ОУ „Христо Г.Данов“ и СУ „Любен Каравелов“. Отборът воден от учителите по физическо – Иван Йорджев и Лина Саид се класираха на 4то място. Момчетата се съзтеваха във възрастова група V-VI клас. Отборите бяха разделени на 2 групи по 5 отбора.Отбора на ОУ“Димитър Талев“беше изграден от деца в III.,IV. и V. клас. Това са:IIIв клас – Томи Хаджиев IVг клас

Continue reading

Иновативен план по кариерно ориентиране за учениците от седми клас.

Взимането на правилно решение за избора на професия е отговорно действие. Кариерата на всеки човек не е етап от развитието му, а дълъг процес, по време на който се натрупват знания, умения и опит. В последствие те са тези, които определят успеха и стандарта на живот.Дизайнът и технологията, които създава компанията ЛИБХЕР, са ориентирани към практическото внедряване на продуктите по целия свят и нашите ученици се впечатлиха от производствения процес с любезното съдействие на Miriyana Miteva, Bauersachs Foundation, Executive Director, благодарим Ви!

Continue reading

STEM работилничка на ПГЕЕ завладя седмокласниците на ОУ „Димитър Талев“. 

На 29 октомври  STEM работилничка на ПГЕЕ завлядя седмокласниците на ОУ „Димитър Талев“.  По завладяваш начин менторите на ПГЕЕ представиха на учениците ни в практически задачи как се запояват  елкомпоненти при температура от 367 градуса, асемблиране на PC, кримпване на мрежов кабел, управление на ветрогенератор. 

Continue reading

„Техники за ефективно учене“ – „Училище за родители“

„Училище за родители“ е част от проекта „Училището – пространство за всички възрасти“, който предвижда още съвместни дейности с родителите и е насочен към партньорство и екипност с родителската общност. Чрез този проект ОУ „Димитър Талев“ заявява своята готовност на съвременна институция, както отговорно да обучава учениците, така и да подкрепя техните родители в образователния процес. Дейностите по проекта са финансирани от НП „ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ“ – 2019 година, „Добри практики на взаимодействие с родителите на институциите от предучилищното и училищното образование“. Инициативата се осъществява с любезното съдействие и професионална ангажираност на нашите лектори по темата – Йорданка Димитрова/педагогически

Continue reading

Златна есен с  III и IV клас

Жарките летни лъчи отстъпиха място на срамежливото септемврийско слънце, върху земята е постлан килим от шарени листа, а дърветата лениво шумолят, благодарим Ви колеги учители в ЦОУД  и ученици от  III и IV клас за Лъчите на приятелството, за красивите природни апликации!

Continue reading

„Превенция на възникване на инциденти с деца в стремеж за перфектната снимка СЕЛФИ на опасни и високи места на територията на гр. Пловдив“.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, във връзка с идентифициран проблем свеждаме до знанието Ви следния документ:            

Continue reading

„ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ”

2019-та е обявена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението по пътищата с мото „ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ”. Денят 26 септември за четвърта година е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. Мотото, под което тази година премина Европейският ден без жертви на пътя у нас, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”. Благодарим Ви, IV А  и  IV Е клас!

Continue reading

Анкетна карта за проучване на желанията на учениците и избора им на занимания по интереси

Уважаеми родители и ученици, попълнете Анкетна карта за проучване на желанията на учениците и избора им на занимания по интереси от тук срок до 03.10.2019 година

Continue reading