ОУ "Димитър Талев" –       гр. Пловдив

Иновативен план по кариерно ориентиране за учениците от седми клас.

Взимането на правилно решение за избора на професия е отговорно действие. Кариерата на всеки човек не е етап от развитието му, а дълъг процес, по време на който се натрупват знания, умения и опит. В последствие те са тези, които определят успеха и стандарта на живот.Дизайнът и технологията, които създава компанията ЛИБХЕР, са ориентирани към практическото внедряване на продуктите по целия свят и нашите ученици се впечатлиха от производствения процес с любезното съдействие на Miriyana Miteva, Bauersachs Foundation, Executive Director, благодарим Ви!

Continue reading

STEM работилничка на ПГЕЕ завладя седмокласниците на ОУ „Димитър Талев“. 

На 29 октомври  STEM работилничка на ПГЕЕ завлядя седмокласниците на ОУ „Димитър Талев“.  По завладяваш начин менторите на ПГЕЕ представиха на учениците ни в практически задачи как се запояват  елкомпоненти при температура от 367 градуса, асемблиране на PC, кримпване на мрежов кабел, управление на ветрогенератор. 

Continue reading

„Техники за ефективно учене“ – „Училище за родители“

„Училище за родители“ е част от проекта „Училището – пространство за всички възрасти“, който предвижда още съвместни дейности с родителите и е насочен към партньорство и екипност с родителската общност. Чрез този проект ОУ „Димитър Талев“ заявява своята готовност на съвременна институция, както отговорно да обучава учениците, така и да подкрепя техните родители в образователния процес. Дейностите по проекта са финансирани от НП „ЗАЕДНО ЗА ВСЯКО ДЕТЕ“ – 2019 година, „Добри практики на взаимодействие с родителите на институциите от предучилищното и училищното образование“. Инициативата се осъществява с любезното съдействие и професионална ангажираност на нашите лектори по темата – Йорданка Димитрова/педагогически

Continue reading

Златна есен с  III и IV клас

Жарките летни лъчи отстъпиха място на срамежливото септемврийско слънце, върху земята е постлан килим от шарени листа, а дърветата лениво шумолят, благодарим Ви колеги учители в ЦОУД  и ученици от  III и IV клас за Лъчите на приятелството, за красивите природни апликации!

Continue reading

„Превенция на възникване на инциденти с деца в стремеж за перфектната снимка СЕЛФИ на опасни и високи места на територията на гр. Пловдив“.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, във връзка с идентифициран проблем свеждаме до знанието Ви следния документ:            

Continue reading

„ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ”

2019-та е обявена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението по пътищата с мото „ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ”. Денят 26 септември за четвърта година е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. Мотото, под което тази година премина Европейският ден без жертви на пътя у нас, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”. Благодарим Ви, IV А  и  IV Е клас!

Continue reading

Анкетна карта за проучване на желанията на учениците и избора им на занимания по интереси

Уважаеми родители и ученици, попълнете Анкетна карта за проучване на желанията на учениците и избора им на занимания по интереси от тук срок до 03.10.2019 година

Continue reading

Започна новата учебна 2019-2020 година – нова страница в историята на ОУ „Димитър Талев“

2019/2020 г. нова учебна година – началото на надежди и очаквания, на нови приятелства и предизвикателства. Начало на желанието за знанието, знанието е онзи стимул, без който е невъзможна реализацията ни, не само като личности, но и като общество. Нека си пожелаем – учебна година – успешна и пълноценна! На добър час! 15-ти септември е уникална дата от календара, всеобщ и вълнуващ празник на порива към знание и просвета! Доверете се на нашите квалифицирани учители, които с радост ще ви поведат по трудния път на познанието!

Continue reading

Европейска седмица на мобилността 16 – 22 септември

17.IX Беседа и презентация на експерти от дирекция „Екология и управление на отпадъците“ при Община Пловдив под мотото „Върви с нас“ с ученици от ОУ „Димитър Талев“. Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ на Европейската комисия се провежда всяка година в периода 16-22 септември и е насочена основно да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване. За 2019 година темата на кампанията е „Безопасно ходене и колоездене“ и се провежда под мотото „Върви с нас!“.Европейската седмица има конкретна тема на кампанията и цели повишаване на осведомеността за значението на активното и ангажирано управление на безопасността и здравето

Continue reading

ОУ „Димитър Талев“ едно от четирите училища в Пловдив, с въведено използване на виртуална и добавена реалност в учебните часове

https://bnt2.bnt.bg/bg/a/inovativnite-uchilishcha-v-plovdiv-v-nachaloto-na-uchebnata-godina За иновативните училища и как средата и промяната на образователния модел влияят на учениците в БНТ 2. В студиото на „Знание БГ“ гостуват и Пани Вълева от Центъра за творческо обучение в Пловдив и Вера Шопова – ОУ „Димитър Талев“ – едно от четирите училища в Пловдив, където бе въведено използването на виртуална и добавена реалност в час.

Continue reading