ОУ "Димитър Талев"

за успех - от знания към умения

СИЛАНИЗАЦИЯ

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,


Започва Програмата за силанизация на детските зъби за деца от 5 до 9-годишна възраст с продължителност до 30.11.2023г.
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ възможността да заявите БЕЗПЛАТНО за вашето дете.

Попълнете своята заявка тук, а екипът на АВ ДЕНТ ще се свърже с вас.
Инициативата е включена в Националната програма на Министерството на здравеопазването за профилактика на оралните заболявания при децата от 0 до 18-годишна възраст (2020
– 2025 г.) и представлява силанизиране на първите четири постоянни кътника, които поникват около шестата година на детето.
Какво представлява силанизацията?
Силанизацията е стоматологична процедура и представлява запълване и запечатване на браздичките, ямките, фисурите на дъвкателните зъби, за да ги предпази от плака и развитие на кариес.
Защо това е важно за децата?
Кътните зъби, поникващи около шестата година са основни за дъвкателната функция, престояват най-дълго в устата на човек, затова и грижите за тях са специални. В момента на поникването те най-много се увреждат, защото:
-минералите, които изграждат защитната стена на зъба са все още 50% от необходимото количество, нужно за здравината на зъба;
-повърхностите им са силно набраздени, лесно задържат хранителен налеп и трудно се почистват;
-промяната на дневния режим в предучилищна подготовка / първи клас, води до умора и често отказ от вечерно миене на зъбите.
Болезнена ли е процедурата?
Процесът на силанизиране е абсолютно безболезнен, няма нарушаване на целостта на зъбната тъкан. Зъба се почиства с четчица и гел от хранителните остатъци. Поставеният в браздичките течлив материал (силант) се втвърдява чрез синята светлина на специална лампа.
Това е най-успешната профилактика за предпазване на детските зъби от развитие на кариес!
До 30.11. 2023 г. в дентална клиника АВ ДЕНТ, гр. Пловдив, ул. „Ихтимански проход“ 3А
безплатно ще се „запечатват” по 4 кътника на деца от 5 до 9-год. възраст.
Своята заявка, можете да попълните тук – Програма за силанизация на детските зъби за деца от 5 до 9-годишна възраст. Запишете своето дете безплатно като попълните своите данни и нашият екип от АВ ДЕНТ ще се свърже с вас (google.com)
Екипът на АВ ДЕНТ
Ул. Ихтимански проход 3А
Пловдив
0897016575

СИЛАНИЗАЦИЯ
Към началото