Група ученици от VІв и VІг клас участваха в конкурс за най-добра драматизация, организиран ежегодно от Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов” и Регионално управление на образованието. Шестокласниците подготвиха пиесата „Изгубени в чата” по едноименната повест на немската авторка Елизабет Генгер. Перипетиите на главната героиня, в изпълнение на Бианка Плачкова, напомнят на зрителите за опасностите, които дебнат в мрежата, за това какво може и какво не трябва да споделяме за себе си когато контактуваме с непознати.

Групата се яви към края на конкурсната програма и зрители, и жури бяха гледали вече много добри представяния, но въпреки това, след нашето изиграване избухнаха изключителни аплодисменти. Членовете на професионалното жури от Драматичен театър „Н.Масалитинов” дадоха  висока оценка и не пестиха похвали при изказване задоволство си от видяното. След седмица на отчитането на резултатите от конкурса получихме първо място за възрастовата група V – VІІ клас, а Бианка бе наградена с диплом за изиграването на ролята на Мари. Освен плакет за първото място, всеки участник получи по една книга. Ето имената на останалите млади „актьори”: Пламена Стоянова, Симеон Стоилов, Стела Николова от VІв клас и Виктория Янева, Зорница Петкова, Иван Янев, Кирил Йорданов, Наталия Илийкова от VІг клас.

Целият процес на подготовка, представянията пред наша публика и участието в този конкурс заредиха с много положителни емоции всички участници, но ненадмината остана радостта от признанието, което наистина заслужиха и получиха учениците ни.