Подобрихме рекорда на събраната сума на коледния благотворителен базар-изложение, проведен на 21.12.2018 г. в ОУ „Димитър Талев“.

С удовлетворение и гордост съобщаваме, че учениците от начален етап на обучение събраха сумата от 5 024 лв., която дариха на Национален център за рехабилитация и лечение на деца с онкологични заболявания.

Учениците от прогимназиален етап на обучение събраха средства в подкрепа на лечението на своя съученичка Ива Грамадерева. Дарените средства са на стойност

2 560 лв. за извършване на операция.

Изказваме благодарност на всички родители, които ни подкрепиха в реализирането на благородните ни каузи – „Да дарим живот!“.

Ден преди Коледните празници на улица Етна в Пловдив изригна истински вулкан от радостни детски гласове и усмивки.  Заедно със своята учителка по български език г-жа Ангелина Недева учениците от 7 б клас на ОУ „Димитър Талев“  Таня, Иван Вранчев, Ангел, Мария, Лъчезара, Ива Грамадарева, Захари, Дани Костадинова, Михаела, Адриана, Валентин отидоха да занесат коледни лакомства и ръчно изработени картички на своите съседи – децата, лишени от родителска грижа, които живеят  в  къщата от семеен тип. Посрещнаха ги като скъпи гости – и  децата, и  техните ръководители. В миг Къщата  се превърна в Дом на споделената радост, на добрите думи, на искрените благопожелания, на чувството, че някой те обича, че някой мисли за теб като близък, като приятел.

  Запалени от ентусиазма на седмокласниците, към групата се присъединиха и ученици от 5 д клас на г -н Меретев и 6 г клас  на г-жа Гвоздева, а също и родители. По Коледа вулканите от чувства наистина заливат целия град.