ОУ "Димитър Талев" – гр. Пловдив

ИНИЦИАТИВИ В БИБЛИОТЕКАТА

В отминали две седмици ученици от начален етап направиха организирани посещения вбиблиотеката. Във връзка с Националната библиотечна седмица (17 – 21 май) и днитеслед 24 май групите за ЦОУД посветиха някои от часовете за занимания по интересина любимите си детски книжки. Учениците от І и ІІ клас имаха час на приказката, повреме на който четоха „на верижка” български приказки. По- големите – ІІІ и ІV клас,много активно се включиха в представяне на „Най-интересната книга, която прочетох икоято препоръчвам и на теб”.При тези посещения учениците имаха възможност да гласуват за най-харесванатабългарска детска книга. Вчера Мими, Илияна и Криси от ІV д

Continue reading

Tурнир по художествена гимнастика „Фея под липите“

От 7 до 9 май в град Стара Загора се проведе 15-то издание на турнира по художествена гимнастика „Фея под липите“. Участваха 625 гимнастички от 25 български и един гръцки клуб. Златни медали за отличното си представяне получиха Нелина Ганчева, Тиана Муратева от III.a клас и Ива Чепишева от III.б клас, които се състезават за клуб  „Брилянт“.        Поздравления, шампионки!

Continue reading

Бъдещето е в нашите ръце

Учениците от клуб „Зелени алтернативи“ (VI a клас) под ръководството на госпожа Вера Шопова, с подкрепата и съдействието на госпожа Ирина Чолакова – директора на училището ни, организираха и проведоха множество инициативи по повод Деня на водата под надслов „Бъдещето е в нашите ръце!“.  Проведоха се 3 интервюта с личности, които подкрепят еко идеите ни и вдъхновяват учениците със своя пример.  Първото интервю се проведе в Кметството на район „Южен“. Там Гергана Танева (шестокласничка), в ролята на журналист, зададе въпроси на инж. Евтимия Първанова – главен експерт „Екология“ в район „Южен“, за опазването на водите, растенията и животните в района.

Continue reading

„Под небето на Родопите“- НАО „Рожен“

По повод 40 години обсерватория в Рожен, учениците от 7 клас на ОУ “ Димитър Талев“ гр. Пловдив подготвиха кратка презентация под надслов „Под небето на Родопите“, с която представят най-големият астрономически комплекс на Балканите – НАО „Рожен“, официално открит на 13 март 1981 г.  

Continue reading

Подготовка за 1 Март

Учениците от II б клас с класен ръководител Г. Николова работещи по модела 1:1 се подготвиха да посрещнат Баба Марта в понеделник подобаващо с пикселови рисунки използвайки инструмента google document. останалите рисунки можете да разгледате ТУК.

Continue reading