ОУ "Димитър Талев"

за успех - от знания към умения

Нашите инициативи

Днес на 26.01.2022г. 2.а клас от ОУ „Димитър Талев“ тръгнаха на своето кратко пътешествие до първокласниците, за да им предадат своето послание: „За значението и важността на книгите“. Прочетоха по една българска народна приказка! Първокласниците ги посрещнаха с интерес и с удоволствие чуха приказка прочетена от нас. След това слушаха как четат първокласниците!


На 21.01.2022 г. 2.а клас споделиха своето послание: ,,Не спирай да мечтаеш! Не забравяй, че светът е цветен и прекрасен! Забавлявай се и му се наслаждавай!“
Всички второкласници се впечатлиха от приказката, представена на изработена от учениците сцена, разказана и представена от учениците от 2.а клас.


На 14.01.2022 г. 2.а клас задено с г-н Пончев прочетоха на вторите класове по една приказка, за да им разкрият своето послание, което гласи: „Книгите са прозорец към света и ние не трябва спираме да четем! Знанието, което черпим от книгите е съкровище.“


В петък (7.01.2022г.) беше двубоя между IIа и IIб клас  по народна топка и а клас убедително победиха и в 3-те игри и спечелиха 2-ра купа от този спорт с достойно представяне. За пореден път показаха атлетичност борбен дух и жажда за победа! Получиха купа пъна с бонбони и похвала от учителя си.

и 2 мата капитани стиснаха ръцете си спортсменски.

__________________________________

Днес (23.12.2021г.) IIА я зареди с храна за идващите студени дни, те си изработиха хранилата с подръчни материали

Към началото